Press

Letar du efter våra logotyper för nedtankning? – klicka i sådana fall på nedanstående bilder för att ladda ned en zip-fil med respektive logotyper i olika vektorformat:


Pressmeddelande

Motala Hjulmarken

Marknadsarrangörers Förening anordnar Motala Hjulmarken den 16-17 juni 2017

I dialog med Motala kommun, Tillväxt Motala och Vätternrundan har Marknadsarrangörers Förening ansökt om tillstånd för att få anordna marknad på och i anslutning till Stora Torget.

Det är föreningens styrelse som kommer att genomföra arrangemanget. På Stora Torget och på angränsande gator planeras för ett 100-tal marknadsplatser och ett mindre tivoli. Ett flertal lokala handlare har visat intresse av att flytta ut delar av sin försäljning under arrangemanget.

Motala Hjulmarken planeras att pågå från tidig förmiddag till sen kväll både fredag och lördag under helgen före midsommar i samband med Vätternrundan. Arrangören vill komplettera som ett mervärde för att besökarna ska stanna kvar längre. Den stora utmaningen för arrangören är att hinna få fram ett tillräckligt stort underlag av intresserade försäljare.

– Det finns möjlighet att både öka och minska antalet platser utifrån intresse. Vi kommer inte att fylla ut för att få in fler försäljare utan vill ha ett så brett utbud som möjligt säger föreningens kassör Gunnar Eriksson.

– Det finns många värden i att vara ett kringarrangemang till Vätternrundan. Logistiken finns på plats i form av arrangerade parkeringar och annat. Det finns en stor befintlig publik i form av deltagare och besökare på Vätternrundan. Det går också väldigt bra kommunikation både till och från Motala men också inom tätorten där gratisbussar till och från parkeringarna sätts in och som stannar vid Drottningplan där Motala Hjulmarken börjar säger Eriksson.

– Det är så roligt att få förtroendet att genomföra Motala Hjulmarken mitt i centrala Motala och i anslutning till ett så spännande och etablerat arrangemang som Vätternrundan avslutar Eriksson.


Marknadsarrangörers Förening bildades 1999 och sammansluter idag drygt 90 arrangörer som tillsammans anordnar fler än 200 marknader om året. Föreningens huvudsyfte är att genom nätverk och samverkan stärka varandras arrangemang och för att utveckla branschen.

För mer information se föreningens hemsida för arrangemanget: hjulmarken.se

Gilla oss på Facebook:

- Ta mig till facebook sidan -

Inloggning för medlemmar:

Vi är medlemmar i MAF:

Samarbetspartners:

Marknadsdagar:

- Marknadsdagar på Facebook -

Copyright 1999 - 2018: MAF
Marknadsarrangörers Förening